Od 15.10 zapraszamy wszystkich Państwa do wypróbowania dań z nowej karty głównej Restauarcji Krzyskiej. Naszą inspiracją była jesień, jej smaki i kolory: można więc spróbowac dań z dodatkiem dyni, kasztanów, grzybów leśnych, gruszek i jabłek. W menu pojawiła się także gęsina: specjalnie dla Państwa uwędziliśmy ją i podali w zmysłaowj kompozycji z sosem malinowym i sałatami. Wołowinę od tego roku będą Państwo mogli skosztować w Restauracji Krzyskiej nie tylko w postaci steku, ale także w wersji duszonej z czerwonym winem, serwowanej na blinach ziemniaczanych. Naszą nową propozycją na deser jest delikatny sernik na zimno z bakaliami i suszką pomarańczową – cudowna zapowiedź sezonu świątecznego…
Do naszej karty powróciły także dobrze Państwu znane pozycje, takie jak krem z borowików z gorgonzolą lub pierś z kurczaka faszerowana oscypkiem z sosem żurawinowym i roszponką z boczkiem. Wegetarian natomiast na pewno zainteresuje sałatka jesienna z pieczonym burakiem i batatami.
Nasza nowa karta to także pozycje regionalne: pierogi z słynną fasolą piękny Jaś z Doliny Dunajca, herbata tarninówka lub nalewki na bazie tarniny.
Zapraszamy serdecznie!